Verhalen die ik wil delen

Ik wil een aantal verhalen met jullie delen. Verhalen die je wat mij betreft mag gebruiken om een kooroptreden te begeleiden of als onderdeel van een optreden. Of iets anders. Het enige wat ik van je vraag is om mij te vermelden als auteur. En om mij te laten weten dat je een verhaal hebt gebruik.

Je mag een eigen draai aan de verhalen geven. Aanpassen aan de omstandigheden. Daar heb ik alle begrip voor. Ik heb in een enkel geval zelfs meerdere varianten in een verhaal opgenomen.

Schubert’s Wintereise verhaalt – Link

De naam is geen drukfout! Dit is mijn meest ambitieuze project. Al een aantal malen uitgevoerd in verschillende samenstelling waaronder solo door mij. Het verhaal van een jongeman en zijn dwaaltocht naar de ware liefde. En zo veel meer. Een belangrijk stuk in de muziekgeschiedenis, door mij van een verhaal voorzien om de uitvoering voor een groter publiek verstaanbaar en begrijpelijk te maken. leer hoe de romantiek uit het begin van de 19e eeuw nog steeds actueel is.

The Making of the Drum - Link

Dit verhaal heb ik verschillende keren gebracht bij een uitvoering van het koorstuk “the Making of the Drum” van Bob Chilcott. Een mooi en voor een amateurkoor best wel uitdagend werk waar ik een tekst voor heb geschreven om het stuk als geheel in te leiden en ook elk van de vijf delen (kort!) in te leiden. Dit verhaal is kort genoeg om niet af te leiden en voegt context toe die het publiek goed engageert bij de uitvoering.

Romancero Gitano - Link

Dit muziekstuk voor koor en gitaar van Mario Castelnuovo-Tedesco op teksten van Federico Garcia Lorca uit de bundel Romancero Gitano geeft de sfeer van Andalusië, de passie en de verborgen hartstochten uitstekend weer. En mijn tekst geeft net dat beetje achtergrond waardoor het publiek de uitvoering beter begrijpt. Ik heb een aantal links naar aanvullende informatie in de tekst opgenomen.

Songs of Travel – komt binnenkort

Ik heb voor een concert samen met een paar vrienden een inleiding voor Vaughan Williams “Songs of Travel” geschreven. De tekst gaat meer in op de tekst en de auteur daarvan dan op de muziek en de componist.

Verhaal over een lied - komt binnenkort

Ik heb een verhaal geschreven over een lied waarvan ik de naam in deze tekst niet verklap. Het is de bedoeling dat de aanwezigen na afloop minimaal een strofe van het lied zingen. Maar meer mag ook!

© Copyright 2020, Wil Spronck

Reacties zijn gesloten.