Schuberts Winterreise verhaald

Poster 2017

Inspiratiebron voor romantici; luistergenot; uitdaging voor zangers en zangeressen; verhalen die je raken; aangename muziek die op het gemoed werkt. Een monument in de muziekgeschiedenis, pilaar van de canon van de klassieke muziek. Zo wordt Schuberts Winterreise beleefd

Maar er was een tijd dat tekst en muziek fris en nieuw waren. Men luisterde er met verbazing naar; uitdrukking van nieuwe ideeën en muzikale vormen die wij als cliché ervaren maar die bijna tweehonderd jaar geleden fris en fruitig waren en een revolutie in de muziek en in ons denken teweeg brachten.

Winterreise vertelt een verhaal. De tekst verteld een verhaal; Schubert heeft daar een muzikaal avontuur omheen geweven; en er is ook een verhaal van vernieuwing, van romantiek als stuwende kracht in kunst en samenleving. Toen, 200 jaar geleden. Luister naar hoe een enthousiast lokaal gezelschap deze bijzondere winterreis op de bühne van het Beauforthuis brengt. Liederen en vertellingen in een boeiende combinatie.

19 februari 2017 om 12 uur in het Beauforthuis. Vooraf kun je genieten van een heerlijke brunch (soep, zalm, ei en broodje) geserveerd vanaf 11 uur voor het bedrag van € 10,-. Op te geven bij de reservering bij het (info@beauforthuis.nl). Na afloop is er mogelijkheid om na te praten aan de bar.

Een programma van

Richard Botman, Willem Leyh, Wil Spronck – zang
Roel van Kuppevelt – piano
Wil Spronck – verhaal

Kaarten

Aan de kassa van het Beauforthuis; Reserveren via info@beauforthuis.nl

Reacties zijn gesloten.