Het wonderjaar 1958

het wonderjaar 1958 - uitnodiging V4

30 augustus première van mijn eerste vertelvoorstelling het wonderjaar 1958. Een voorstelling bestaande uit, voor een deel zelf geschreven, verhalen die elk worden afgesloten met een mooi lied. In de Oude Bakkerij in de Gildstraat in Utrecht, begeleidt op de piano door Sabine van der Heyden.

Uitgangspunt van dit programma is inderdaad Wil’s geboortejaar. Maar de verhalen beperken zich niet tot dat jaar. Ze bieden een doorkijk in een stuk geschiedenis, ze vertellen van muziek en de invloed daarvan op de mens, van de verlangens van mensen en het belang van respect voor elkaar. En het programma eindigt met het mooiste lied ooit. Want op elk verhaal volgt een lied. Zo hoort het. Woord en melodie, verhaal en pianobegeleiding, ze horen voor Wil bij elkaar. Uitdrukking van hoe wij mensen elkaar raken

Dit programma is gegroeid vanuit de muziek. Vooral door het zelf zingen van mooie melodieën. En uit de noodzaak verhalen die er toe doen op  te schrijven en ze ten gehore te brengen. En dan blijkt 1958 een cruciaal jaar te zijn geweest, een jaar waarin de opbouwjaren werden afgesloten en de weg naar de moderne tijd van de welvaartsmaatschappij definitief werd ingezet.

Wil zingt met begeleiding van Sabine van der Heyden. Dat deden ze al eerder in het programma Schubert’s Winterreise verhaald dat vorig jaar mei in premiere is gegaan

Wil Spronck komt uit een muzikale familie maar voelde zich niet geroepen het voorbeeld van zijn vader (pianist, koorzanger, hoornist) te volgen. Maar de muziek trok. Na een paar jaar te hebben gezongen bij het Amersfoortse kamerkoor Chantatouille begon hij in 2007 met zanglessen bij Thea Bakker.

Wil woont in Voordorp met Tonny. De drie kinderen zijn de deur uit. Hij werkt als lean consultant in de IT bij een grote bank en rijdt als het effe kan motor. Daarnaast is hij al weer een aantal jaren penningmeester van de Stichting Vertellen. Twee jaar later volgde hij de opleiding bij de National Vertelschool.

Sabine van der Heijden speelt al sinds haar jeugd piano, en prijst zich gelukkig dat ze er haar beroep van heeft weten te maken. Na haar opleiding aan het conservatorium in Arnhem is ze nu al weer 20 jaar gevestigd in Utrecht. Ze geeft les, maar treedt ook op, achter het klavier maar ook als zangeres bij Vliegende stukken en in het koor Cappella Amsterdam.

Vrije toegang. Na afloop kun u uw waardering laten blijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>