Schubert’s Winterreise verhaald

(update 12 mei)

11 mei zat het (inderdaad kleine) theater d’Oude Bakkerij aan de Gildstraat in Utrecht lekker vol voor de première van een uniek concert. Franz Schubert’s Winterreise verhaald.

4 zangers, een piano en een verteller. 12 liederen en een verhaal daaromheen gebouwd. Romantische klassieke muziek, ontroerende verhalen, en je steekt er ook nog wat van op!

Schubert’s Winterreise is een onuitputtelijke inspiratiebron voor liefhebbers van goede muziek; maar juist ook voor zangers en zangeressen is deze klassieke verzameling liederen een onontkoombare uitdaging. Zo ook voor de vier zangers en zangeressen die gezamenlijk de Winterreise brengen. Niet alle 24 liederen, maar de 12 die nodig zijn om een verhaal te vertellen. Het verhaal van een romantisch aangelegde jongenman……

Maar naast het verhaal in de teksten gaat er nog een ander verhaal schuil in de Winterreise. Een verhaal van vernieuwing, van jezelf herontdekken; het verhaal van de romantiek als stuwende kracht van vernieuwing in kunst en samenleving, toen, 200 jaar geleden. En Schubert’s Winterreise is misschien wel de beste, bekendste, meest authentieke uitdrukken in muziek van deze vernieuwing. Liedjes die een samen een bouwwerk van romantische muziek vormen, om voor eeuwig van te genieten.

11 mei, niet toevallig op moederdag, was het genieten van  de klanken en de verhalen van Schubert’s Winterreise; gezongen en gespeeld door vijf enthousiaste liefhebbers; omlijst door het verhaal van Schubert’s Winterreise. Een herontdekking van de romantiek als bron van vernieuwing en ideeën.

Utrecht, Gildstraat 108, in de d´Oude Bakkerij.

Meer informatie in het Pamflet Winterreise Verhaald.

  • Wil Spronck                     verhaal, bariton
  • Douwe Dillingh                 bas
  • Margit Assenberg             sopraan
  • Els Goudappel                 sopraan
  • Sabine van der Heijden    piano

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>