Herscholing

18 augustus 2006

Al ben ik vanaf mijn 18e continue motorrijder, maar drie jaar in Amerika niet gereden en de jaren daarna steeds minder op de GS750. Dus de Honda NT700 is ergens wel weer een her-opstapper ervaring.

Zo ook deze waterige zomerdag als ik de eerste lange rit met de Deauville aan ga pakken. Lees verder

Dichtgetimmerd

De A2 tussen Utrecht en Amsterdam is nu definitief dichtgemetseld. Zowel in noordelijk als zuidelijke richting is de trajectcontrole in werking en wordt de verkeersdeelnemer in beide richtingen precies met de meetlat op de vingers gekeken. En  worden forse tikken uitgedeeld.

Lees verder

De Beer is Los

17 augustus 2006

Eindelijk de duizend kilometer beurt! Smachtend naar uitgezien, gefrustreerd inhoudend op de autoweg geen gang kunnen maken, op de binnenwegen elke poging tot vrijuit accelereren afkappen door tijdig schakelen, en de harde KLAK van de volgende versnelling valt zelfs de fietsers op! Maar nu is het moment daar, de een ka (1K) beurt en daarna raggen!
Lees verder

De Deauville Dendert Door

13 Augustus 2006

En dan is het tijd om weer te leren rijden. Als je een lange tijd niet op de tweewieler schuin in de bochten hangt verleer je dat toch een beetje. Of misschien verleer je de rijkunst niet echt, maar wordt je onzeker, je zoeft niet precies zo door de bocht als je dacht, correctie, nog meer onverwachte uitkomsten, bocht verprutst en de auto achter komt nota bene dichterbij terwijl we juist probeerden er meer ruimte tussen te krijgen.

Lees verder