Damesmode

Ik heb geen verstand van mode, maar wel ogen in mijn hoofd. Zo valt mij de stille revolutie  die in de afgelopen twintig jaar heeft plaatsgevonden in de vrouwen mode waar niemand over praat wél op: de motorisering van de vrouwenmode.

Lees verder

We gaan racen

Motorracen is een sport die nooit heb beoefend. De openbare weg is daar niet geschikt voor. Op het circuit heb ik mij nog nooit gewaagd. Maar het trekt wel. En daarom rij ik nu op het TT circuit in Assen. En dat kan ik élke motorrijder aanraden, niet alleen de coureurs.

Lees verder

Nevel, Mist en Tanks

14 maart 2014

De winterstop is weer voorbij, tussen 15 december en 1 maart is de motor uit de verzekering, niet dat dit afgelopen winter had gemoeten maar zo is het contract nu eenmaal, en er is weer veel te rijden. Woon- werkverkeer loopt al weer als vanouds, en de eerste weekend ritten worden afgewerkt. En deze vrijdag een ochtend toer en daarna een museum bezoek.

Het zicht…

Lees verder

‘t ben niet meer als vroeger

Aug. 2006 – Sept 2008

Je zult mij niet horen klagen over dat vroeger alles beter was. Al motorrijder sinds 1977, en bekend met de motoren van net voor die tijd, weet ik dat de huidige generatie veel en veel beter presteert. Qua remmen, qua acceleratie, qua veercomfort, qua windbescherming. Enzovoort. En met motorkleding is de vooruitgang nog groter geweest. Lees verder

Niet kunnen kiezen

De A2 is al een poos geleden verandert in een landingsbaan voor grote vliegtuigen. Of zoiets. De Nederlandse automobilist heeft al de tijd gehad zich aan deze nieuwe luxe aan te passen. Maar ik ben niet onder de indruk van de kunsten die mijn landgenoten, en de geassorteerde zuider- en oosterburen, daar ten toon spreiden. Helemaal niet!

Lees verder

Herscholing

18 augustus 2006

Al ben ik vanaf mijn 18e continue motorrijder, maar drie jaar in Amerika niet gereden en de jaren daarna steeds minder op de GS750. Dus de Honda NT700 is ergens wel weer een her-opstapper ervaring.

Zo ook deze waterige zomerdag als ik de eerste lange rit met de Deauville aan ga pakken. Lees verder

De Beer is Los

17 augustus 2006

Eindelijk de duizend kilometer beurt! Smachtend naar uitgezien, gefrustreerd inhoudend op de autoweg geen gang kunnen maken, op de binnenwegen elke poging tot vrijuit accelereren afkappen door tijdig schakelen, en de harde KLAK van de volgende versnelling valt zelfs de fietsers op! Maar nu is het moment daar, de een ka (1K) beurt en daarna raggen!
Lees verder

De Deauville Dendert Door

13 Augustus 2006

En dan is het tijd om weer te leren rijden. Als je een lange tijd niet op de tweewieler schuin in de bochten hangt verleer je dat toch een beetje. Of misschien verleer je de rijkunst niet echt, maar wordt je onzeker, je zoeft niet precies zo door de bocht als je dacht, correctie, nog meer onverwachte uitkomsten, bocht verprutst en de auto achter komt nota bene dichterbij terwijl we juist probeerden er meer ruimte tussen te krijgen.

Lees verder

Een Nieuwe Motorfiets

Deze blog is niet actueel, maar dateert van bijna zeven jaar geleden. Toen kocht ik mijn nieuwe motorfiets, en begon daar meteen stukkies over te schrijven. Die zijn alleen niet gepubliceerd, en daarom doe ik dat op deze site. In de juiste volgorde, om de paar dagen. Om zo uit te komen bij de dag van vandaag en actuele blogs over de motor en het verkeer te gaan schrijven.

Een nieuw begin

1 augustus 2006

Eindelijk kan ik mijn nieuwe motor ophalen. Al ruim een jaar rij ik niet meer, de Suzi heeft voor de 4e keer de (koppakking) geest gegeven, en de jaren daarvoor was ze al niet zo betrouwbaar meer en deed ik alleen maar korte ritten met haar, maar nu hebben we de financiële mogelijkheden van een nieuwe bike. Een Deauville om precies te zijn.

Lees verder