Nieuw concert – Reisverhaal liederen

Poster 2

Wederom brengen de muzikale vrienden Schuberts Winterreise verhaald  een combinatie van liederen en op maat geschreven verhalen op het podoium. Nu in een programma over de reizende, over de dolende mens. We brengen een integrale uitvoering van de Songs of Travel van Vaughan Williams, een aantal van Quilter’s Shakespeare Songs, romantische Franse liederen, en Schubert op de pianoforte.

Dit is muziek die is gebaseerd op sterke teksten. Teksten die een verhaal vertellen, verhalen die ons raken. En de muziek versterkt het verhaal. En we omlijsten de liederen met verhalen over wat reizen voor de auteurs en componisten betekenen. En wat doet het voor ons?

Luister naar hoe een enthousiast lokaal gezelschap deze reizen op de bühne van de Woudkapel brengen. Liederen en vertellingen in een boeiende combinatie.

12 mei om 15 uur in de Woudkapel te Bilthoven. Toegang gratis

Een programma van

Richard Botman, Willem Leyh, Ko Melis, Wil Spronck – zang
Roel van Kuppevelt – piano
Wil Spronck – verhaal

Damesmode

Ik heb geen verstand van mode, maar wel ogen in mijn hoofd. Zo valt mij de stille revolutie  die in de afgelopen twintig jaar heeft plaatsgevonden in de vrouwen mode waar niemand over praat wél op: de motorisering van de vrouwenmode.

Lees verder

Het wonderjaar 1958

het wonderjaar 1958 - uitnodiging V4

30 augustus première van mijn eerste vertelvoorstelling het wonderjaar 1958. Een voorstelling bestaande uit, voor een deel zelf geschreven, verhalen die elk worden afgesloten met een mooi lied. In de Oude Bakkerij in de Gildstraat in Utrecht, begeleidt op de piano door Sabine van der Heyden.

Lees verder

Schubert’s Winterreise verhaald

(update 12 mei)

11 mei zat het (inderdaad kleine) theater d’Oude Bakkerij aan de Gildstraat in Utrecht lekker vol voor de première van een uniek concert. Franz Schubert’s Winterreise verhaald.

4 zangers, een piano en een verteller. 12 liederen en een verhaal daaromheen gebouwd. Romantische klassieke muziek, ontroerende verhalen, en je steekt er ook nog wat van op!

Lees verder